top of page

Een Kleurrijk Statement: Het Regenboogzebrapad in Nieuwpoort dankij een voorzet van Pro Nieuwpoort.


In een tijd waarin diversiteit en inclusie steeds belangrijker worden in onze samenleving, heeft de Belgische kuststad Nieuwpoort recentelijk een krachtig symbool van acceptatie en gelijkheid omarmd: een prachtig regenboogzebrapad.


De aanzet voor dit kleurrijk project: een -zoals steeds- afgewezen voorstel tijdens de gemeenteraad van februari 2022.


De Geschiedenis van het Regenboogzebrapad in Nieuwpoort


In ons streven naar progressieve verandering in de stad, zien we het als onze missie om de stad inclusiever te maken voor de LGBTQ+ gemeenschap en besloten we om actie te ondernemen.

Ondanks de onderliggende boodschap dat diversiteit en inclusie geen partijgrenzen zou mogen kennen, botsten we opnieuw op een droge njet van de voltallige meerderheid.


Opnieuw geen samenwerking dus tussen Pro Nieuwpoort en (enkele leden van) de meerderheid. Een droge afwijzing om dan achter de schermen toch contacten te leggen met het Agentschap Wegen en Verkeer.

Anderhalf jaar later ligt er dan uiteindelijk zo'n zebrapad, waarvoor we dan toch vooral het Agentschap Wegen en Verkeer danken, aangezien zij de volledige financiering doen van het project.


De Symboliek achter het Regenboogzebrapad


Het regenboogzebrapad is veel meer dan alleen een kleurrijke oversteekplaats voor voetgangers. Het is een symbool van acceptatie, liefde en gelijkheid voor de LGBTQ+ gemeenschap. Het vertegenwoordigt de trots van de gemeenschap en herinnert iedereen eraan dat Nieuwpoort een stad is die diversiteit omarmt.


Dit nieuwe zebrapad heeft niet alleen een positieve invloed op de LGBTQ+ gemeenschap, maar ook op de stad zelf. Het draagt bij aan het imago van Nieuwpoort als een progressieve en vooruitstrevende stad.


(G)een Succesvol Voorbeeld van Burgerparticipatie


Het verhaal van het regenboogzebrapad in Nieuwpoort kon een succesvol voorbeeld van burgerparticipatie en samenwerking tussen politieke partijen geweest zijn. Het laat zien dat de stem van de gemeenschap gehoord kan worden en dat positieve verandering mogelijk is, maar dat het in Nieuwpoort helaas zoals steeds begint met een droge afwijzing. Arrogantie van de macht heet zoiets dan.


Dit kleurrijke zebrapad herinnert ons eraan dat we samen kunnen werken aan een inclusievere wereld. Het is een symbool van hoop en een herinnering dat onze gemeenschappen sterker worden wanneer we diversiteit omarmen en streven naar gelijkheid voor iedereen. Samen kunnen we bouwen aan een wereld waarin iedereen zich geaccepteerd en geliefd voelt, ongeacht hun achtergrond of identiteit. Of politieke partij ...


Auteur: Lyes Oueslati

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page